Acuity Voor Blikbedrukking

Als een hoog rendement wordt vereist, is de keuze duidelijk

Offsetdruk wordt al lang beschouwd als de industrienorm voor blikbedrukking. De precisie van offsetdruk heeft de industrie in staat gesteld om beelden en tekst te ontwikkelen van uiterst hoge kwaliteit voor een hele reeks aan toepassingen. De afgelopen jaren heeft de uitbreiding van het aantal ontwerpen, de overgang naar ‘just-in-time’-bestellingen en de verkorting van doorlooptijden geleid tot verkleining van de gemiddelde oplage.

Kijk hieronder of neem contact met ons op voor meer informatie.

NEEM CONTACT OP

Met inkjettechnologie kunt u voldoen aan de vraag (en deze stimuleren)

Snelle verbeteringen in de inkjettechnologie veranderen de manier waarop wordt gedrukt en inkjet is nu een realistisch alternatief voor traditionele processen voor veel toepassingen op het gebied van grootformaatdrukwerk, verpakkingen en industriële toepassingen. Een belangrijk voordeel van UV-drogende inkjetsystemen is niet alleen de uitstekende productiviteit, kwaliteit en veelzijdigheid, maar ook de uitzonderlijk hoge duurzaamheid vanwege de manier waarop de inkt direct door middel van polymerisatie wordt gedroogd.

UV-inkjet bezit de kracht om de markt voor blikbedrukking te transformeren

Fujifilm en Inca Digital zijn pioniers op het gebied van UV-inkjettechnologie en lanceerden het eerste toepassingsgerichte flatbedsysteem in 2001. Het UV-inkjetportfolio van Fujifilm omvat heden ten dage de krachtigste inkjetprinters die er te krijgen zijn. Fujifilm combineert deze inkjettechnologie met zijn ervaring als leverancier van offsetplaatsystemen aan de blikverpakkingsindustrie om een inkjetoplossing te creëren voor het printen van platte tin- en aluminiumplaten.

Download our Acuity book

We’ve created an attractive and useful little book to give you more information about the application possibilities, profitability and quality of our Acuity range. Enter your details here to download a digital version or click here to request a hard copy.

Acuity B1

De efficiënte manier om kleine oplagen te produceren

Vermijd alle tijdrovende en dure voorbereidingen van offset

Inkjet is een ideale technologie ter aanvulling op offsetdruk, aangezien deze technologie blikjesproducenten het vermogen biedt om hun activiteiten en winst uit te breiden met opdrachten met kleinere oplagen en maatwerktoepassingen. Het is een zeer efficiënt proces dat geschikt is voor zeer snelle omlooptijden – u stuurt de opdracht gewoon als pdf naar de pers en print deze uit. Zo vermijdt u alle tijdrovende en dure voorbereidingen en instellingen van de offsetpers, waaronder het plaatproductieproces en pre-pres handelingen. De geprinte platen kunnen naderhand onmiddellijk verwerkt worden en de printkwaliteit en consistentie kan worden gegarandeerd zonder dat daarvoor aanpassingen nodig zijn op de pers.

Direct drogende UV

UV-inkjet printwerk maakt gebruik van UV-licht om de inkt onmiddellijk te laten drogen via polymerisatie nadat die op het materiaal is aangebracht. De speciaal ontwikkelde UV-inkten van Fujifilm voor blikdruk bieden de volgende voordelen:

 • De afwerking is instelbaar van zijdeglans tot hoogglans en zelfs een combinatie van die twee
 • Prints kunnen worden gesneden en gevormd voor of na het vernissen
 • De gedroogde UV-inkt vormt een sterke, duurzame laag die het blik voorziet van een beschermende laag. In sommige gevallen is een vernislaag zelfs overbodig
 • De inktlaag is uitstekend bestand tegen hitte, stoten en rek van nabewerkingen zoals schoonsnijden, stansen en thermovormen

Featured print applications

EFFICIËNT PROCES VOOR KORTE DOORLOOPTIJDEN

Door met digitale inkjet te printen, vermijdt u voorbereidingstijd en hoge kosten en maakt u een einde aan vrijwel al het afval.

UV-INKJET EN OFFSET: EEN VERGELIJKING

Met het inkjetsysteem van Fujifilm voor printen op metaal is de doorlooptijd voor opdrachten van kleine oplagen veel korter dan bij traditionele processen.

PROTOTYPE PACKAGING

Eliminate the cost of setting up samples and small runs. Print high quality digital to impress customers and win more work.

PROTOTYPE PACKAGING

Eliminate the cost of setting up samples and small runs. Print high quality digital to impress customers and win more work.

Bent u er klaar voor om uw bedrijf te transformeren?

Het inkjetsysteem van Fujifilm voor printen op metaal is een uiterst winstgevende oplossing voor opdrachten van kleine oplagen dat de doorlooptijd voor dit soort werk veel korter maakt. U kunt zelfs eenmalige proeven maken op dezelfde pers. De printer biedt tevens drukwerk dat offsetkwaliteit benadert door indrukwekkende beelden te printen met krachtige, levendige kleuren. Daarnaast blijven de kleuren op elke afdruk (van de eerste tot de laatste en elke volgende afdruk) exact gelijk – een mate van consistentie die met traditionele offsetpersen zeer moeilijk te bereiken is.

De inkjettechnologieën van Fujifilm bieden veel voordelen voor het bedrukken van metalen verpakkingen

 • De rendabelste manier om eenmalige exemplaren of kleine oplagen van enkele honderden stuks te printen
 • Levert de kortst mogelijke doorlooptijden voor opdrachten, met de mogelijkheid voor just-in-time-productie
 • Maakt eindeloos aanpassen van printopdrachten mogelijk
 • Maakt een einde aan de pre-presskosten van offset, omdat er geen printplaten, rubberdoeken of oplosmiddelen voor schoonmaken nodig zijn
 • Vermindert afval in de toeleveringsketen
 • Biedt uitzonderlijke kleurreproducties met uitstekende consistentie van afdruk tot afdruk
 • De print is onmiddellijk droog en kan direct worden gestapeld of afgewerkt

Our low-odour inks make for a safer working environment

Energy-efficient curing systems, including UV LED, help save on energy use and bills

Low ink consumption reduces the ongoing use and cost of consumables

Our Uvijet inks have been certified safe for indoor applications by GREENGUARD, AgBB and Nordic Swan.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Wij beoordelen uw situatie eerlijk en helpen u om de beste printoplossing te kiezen. Voer hieronder uw gegevens in en we nemen contact met u op.