De nieuwe blauwdruk voor grootformaat

Dankzij veel baanbrekende innovaties heeft Fujifilm duizenden sign- & displayprinters begeleid bij de transformatie van hun activiteiten. Maar in een constant veranderende wereld, besloten we drie jaar geleden terug te keren naar de tekentafel om een nieuwe blauwdruk te definiëren voor de printprestaties van UV-inkjet.

Het resultaat is een geheel nieuw door Fujifilm ontworpen en ontwikkeld assortiment aan Acuity-printers dat de prijs-prestatieverhouding opnieuw vormgeeft en de ROI voor print transformeert. De printers geven diversiteit en waarde een nieuwe betekenis en resetten de verwachtingen rond gebruiksgemak. En aangezien ze zijn ontwikkeld door Fujifilm, worden ze gevoed met de beste UV-inkt op de markt en is de kwaliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd.


Het geheel vernieuwde Acuity-assortiment van Fujifilm

Tijd voor een nieuwe aanpak

Het Acuity-assortiment staat al terecht te boek als kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar, met wereldwijd duizenden geïnstalleerde printers sinds de lijn werd gelanceerd in 2007. Voor het volgende hoofdstuk in het Acuity-verhaal wilden we veel meer dan gewoon marginale verbeteringen doorvoeren.

We trokken een gespecialiseerd industrieel ontwerpbedrijf aan, Realise Design, en gaven hen de opdracht om niet alleen wijzigingen aan te brengen aan het bestaande ontwerp, maar om het ontwerp volledig te heroverwegen om de gebruikswaarde, productiviteit, ROI en het gebruiksgemak te maximaliseren.

Terug naar de tekentafel

Samen met ons nieuwe industriële ontwerpteam besloten we terug te keren naar de tekentafel. We bezochten printshops in heel Europa om de doelen van de eigenaren en directeuren duidelijk te krijgen. Daarnaast spraken we met de operator die de dagelijkse frustraties ervaren van het werken met gespecialiseerde inkjetapparatuur. Door die gesprekken kwamen we erachter wat werkt, wat niet werkt en welke wijzigingen nodig zijn om stappen te zetten op het gebied van bruikbaarheid om de productiviteit te verhogen, afval te verminderen en een veiligere en efficiëntere werkplek te creëren.

Alles samenbrengen

Vervolgens hebben we deze researchgegevens gecombineerd met onze eigen kennis en expertise over inkjet die we de afgelopen 20 jaar hebben opgebouwd en een ontwerpinstructie gemaakt. Dit vormde de basis voor de volgende fase – een uitgebreide zoektocht naar de beste onderdelen en technologieën op de markt en de beste routes richting constructie en productie – om tot een nieuwe blauwdruk te komen voor hoe een UV-inkjetsysteem eruit moet zien en hoe het moet functioneren.

Het resultaat

Drie jaar later is de geheel vernieuwde Acuity-lijn het resultaat van deze blauwdruk, ontworpen en ontwikkeld door Fujifilm.

Deze nieuwe Acuity-lijn is van de grond af opnieuw opgebouwd, speciaal voor de operator. Het nieuwe assortiment herdefinieert de prijs-prestatieverhouding van een UV-inkjetsysteem en verandert de ROI voor print radicaal. De printers geven diversiteit en waarde een nieuwe betekenis. De printers resetten de verwachtingen rond gebruiksgemak. En ze zijn natuurlijk van Fujifilm, wat betekent dat kwaliteit en betrouwbaarheid vanzelfsprekend zijn.

De geheel vernieuwde Acuity-lijn

De eerste twee persen die volgens deze nieuwe blauwdruk zijn gebouwd, zijn de Acuity Ultra R2 en de Acuity Prime. Beide persen zijn het eindresultaat van oneindige uren R&D en directe research in de markt. De Acuity Ultra R2 is een volledig nieuw ontworpen en aanzienlijk verbeterde versie van onze supergrootformaat Acuity Ultra, die zelf al een nieuwe benchmark vestigde voor prijs, prestaties en kwaliteit toen hij uitkwam in 2018. De Acuity Prime is een compleet nieuwe middenklasse flatbed printer die gebruiksgemak en een hoge ROI biedt die ongeëvenaard zijn in de markt.

Erkenning voor uitmuntend ontwerp

We zijn verheugd dat zowel de Acuity Ultra R2 als de Acuity Prime al erkend worden voor het uitmuntende ontwerp door de prestigieuze Red Dot design awards, internationaal een van de meest gewilde bekroningen voor kwaliteit en ontwerp. Wat de jury van Red Dot al heeft gezien, is wat veel printshops in de hele wereld spoedig zelf zullen ervaren: de nieuwe blauwdruk voor grootformaat.

Download our Acuity book

We’ve created an attractive and useful little book to give you more information about the application possibilities, profitability and quality of our Acuity range. Enter your details here to download a digital version or click here to request a hard copy.

Select an Acuity

Discover the range of versatile printing platforms

From compact roll-fed and fully automated sheet-fed printers, to superwide and massive UV inkjet industrial flatbeds, the Acuity range offers choice and flexibility when deciding on the best printing platform for your needs. Each machine does more than you could possibly imagine.

chevron_right
chevron_left

Ontdek het assortiment en neem contact op voor meer informatie.

NEEM CONTACT OP

Met een acuity gaan deuren open

Elke printtoepassing die u maar kunt bedenken
en nog veel meer

Acuity-printers verwerken standaard printtoepassingen uitstekend. Daarnaast boren klanten nieuwe en winstgevende markten aan met minder conventionele, waardevollere printtoepassingen, zoals thermovormen, overlays voor membraanschakelaars, interieurdecoratie enz.

Aanbevolen afdruktoepassingen

INTERIEURDECORATIE

Maak bouwkundige elementen en interieurdecoratie door kwalitatief hoogwaardig digitaal te printen op veel verschillende soorten substraten. Alleen uw verbeelding begrenst de mogelijkheden voor retail, horeca en andere bedrijfstoepassingen.

Metaaldecoratie

Fujifilms inkjetsysteem voor printen op metaal is een uiterst winstgevende oplossing voor opdrachten met kleine oplagen dat de doorlooptijd voor dit soort werk veel korter maakt

INTERIORS

Create bespoke architectural elements and interior decor by printing with high-quality digital on many substrates. Your imagination is the limit for retail, hospitality and other commercial spaces.

GLASS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean a lobortis nisi. Pellentesque porta arcu velit, sit amet malesuada risus euismod vitae. Pellentesque finibus eu est in eleifend.

Deze toepassingen zijn ook mogelijk...

 • Sign- & displaysystemen
 • Signs voor binnen en buiten
 • Interne grafische toepassingen
 • Muur- en spandoekafbeeldingen
 • Hoogwaardige afbeeldingen en signs
 • PoS-items
 • Verpakkingen, mock-ups & prototypen
 • Panelen met achtergrond uitlichting
 • Grafische vensterdisplays
 • Billboards
 • Muurbekleding
 • Hoogwaardige kantooraankleding en renovaties
 • Steigerdoek/bouwplaatsdoeken
 • Foliewraps op gebouwen
 • Lenticulaire posters en displays
 • Fijn, gedetailleerd en delicaat werk
 • Opblaasbare displays
 • Kalenders, bestandsmappen, gepersonaliseerde items
 • Dunne folies en zelfklevende etiketten
 • Optische logo’s, afneembare bierzuilen en taphendels
 • Direct op het substraat
 • Direct op foamex
 • Breed scala aan substraten
 • Stoffen, pvc, vloerkleed, hout, vinyl, textiel
 • Speciale effecten waaronder clear en witte inkt
 • Witte inkt op zwarte ondergrond

Download our Acuity book

We’ve created an attractive and useful little book to give you more information about the application possibilities, profitability and quality of our Acuity range. Enter your details here to download a digital version or click here to request a hard copy.

Milieuvriendelijker printen met een Acuity

UV- en UV LED-technologie hebben veel milieuvoordelen

Fujifilm zet zich in voor een groenere toekomst voor drukwerk. Energiezuinige droogsystemen, waaronder UV LED, besparen op energieverbruik. We hebben het energieverbruik van Acuity-printers vergeleken met dat van andere grote platforms en de resultaten zijn indrukwekkend. Acuity verbruikt aantoonbaar aanzienlijk minder energie.

Fujifilms Uvijet-inkt voldoet aan 's werelds strengste emissienormen voor producten en is een veilige, kwalitatief hoogwaardige UV-inkt geschikt voor een breed scala aan industrieën en toepassingen. Deze inkten worden vervaardigd in onze onderscheiden fabriek in Broadstairs (Verenigd Koninkrijk), een vestiging zonder restafval die grotendeels wordt gevoed door een lokaal zonne-energiesysteem.

Onze geurarme inkten zorgen voor een veiligere werkomgeving

Energiezuinige droogsystemen, waaronder UV LED, besparen op energieverbruik en energierekeningen

Dankzij het lage inktverbruik gaan de kosten voor verbruiksartikelen omlaag

Onze Uvijet-inkten zijn gecertificeerd voor binnengebruik door GREENGUARD, AgBB en Nordic Swan.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Wij beoordelen uw situatie eerlijk en helpen u om de beste printoplossing te kiezen. Voer hieronder uw gegevens in en we nemen contact met u op.