Acuity voor thermovormen

Ontdek nieuwe mogelijkheden met korte doorlooptijden voor klant-specifieke thermovorm ontwerpen

Van oudsher werd voor ontwerpen die vooraf op thermogevormde mallen werden geprint het zeefdrukproces gebruikt. Maar omdat de pre-press voorbereiding bij zeefdruk veel tijd en moeite kost, kan deze techniek het beste worden gebruikt voor grotere oplagen en standaardontwerpen. Inkjet biedt daarentegen veel lagere instellingskosten en snellere doorlooptijden. De prints zijn dus sneller klaar en het is veel rendabeler en gemakkelijker om op maat gemaakte ontwerpen te bieden.

Kijk hieronder of neem contact met ons op voor meer informatie.

NEEM CONTACT OP 

Inkjet biedt nieuwe mogelijkheden

Inkjetprinten biedt vele mogelijkheden voor creatieve ontwerpen en aanpassingen voor geprinte thermogevormde producten. U kunt in slechts enkele minuten eenmalig drukwerk produceren en direct thermovormen, maar u kunt ook een lange reeks prints maken, elk met een kleine variatie in het ontwerp. Dankzij de creatieve mogelijkheden van dit proces, in combinatie met onze state-of-the-art printer voor thermovormen, worden ontwerpen alleen nog beperkt door gebrek aan fantasie van de ontwerper. Bovendien profiteert u van bijna fotografische beeldkwaliteit en een breed scala aan levendige kleuren.

Thermovormen: op weg naar een creatieve revolutie

Als een marktleider op het gebied van inktproductie en distributeur van printers heeft Fujifilm zijn interne expertise ingezet om nieuwe markten aan te boren, zoals lichte industriële toepassingen en processen. Een van die processen is thermovormen. Een toepassing die op dit moment een ware creatieve revolutie ondergaat. Thermovormdrukkerijen kunnen de inkjettechnologieën hierbij niet alleen gebruiken om waardevolle prints aan te bieden, maar ook om nieuwe zakelijke mogelijkheden te creëren, zoals het printen van flexibele verpakkingen.

Alles draait om de inkt

Gewone UV-drogende inkjetinkt heeft voor thermovormen het inherente nadeel dat de print na het drogen erg breekbaar is. Om dit probleem te verhelpen, heeft Fujifilm een compleet nieuwe UV inktserie ontwikkeld, speciaal voor thermovormen: de Uvijet KV. Met Uvijet KV-inkt worden krachtige, levendige en duurzame kleuren gereproduceerd. Bovendien is deze inkt extreem flexibel, zelfs na drogen, zodat verhitting, vervorming en koeling mogelijk is zonder dat er barsten of schilfering optreden. Dit is dus de ideale printer voor thermovormen.

Pure ingrediënten voor een nauwkeurig proces

Voor telkens perfecte resultaten moeten de ingrediënten van Uvijet KV absoluut puur zijn. Hiervoor moeten dus veeleisende standaarden worden ingesteld voor toeleveranciers, zelfs nog vóór de productie wordt gestart. Vervolgens ondergaat het hele proces strikte controles en testen, in elke afzonderlijke fase. Zonder deze ultra pure ingrediënten kan de inkt gevoelig zijn voor schilfering en barsten. Het gedeelte van het eindproduct, dat met behulp van een mal is gemaakt, zou dan dus een beschadigd oppervlak hebben. Voor het maken van Uvijet KV stellen we zeer hoge eisen, maar het resultaat is het waard.

Acuity-flatbedprinters

Uvijet KV is speciaal ontworpen voor de Acuity-serie met prestatiegerichte flatbedinkjetprinters; de meest succesvolle middenklasse printerplatformen met hoge definitie ter wereld, die betrouwbaarheid en klanttevredenheid bieden. Met uitzondering van het gebruik van Uvijet KV-inkt hebben we verder niets aangepast aan de Acuity-printers die voor thermovormen worden gebruikt.

Onze Acuity-flatbedprinters zijn perfect voor thermovormtoepassingen. Download hier onze gids over de Acuity-serie voor meer informatie.

DOWNLOAD HET ACUITY-BOEK

Download our Acuity book

We’ve created an attractive and useful little book to give you more information about the application possibilities, profitability and quality of our Acuity range. Enter your details here to download a digital version or click here to request a hard copy.

Acuity-flatbedprinters voor thermovormen

Uvijet KV-inkten zijn speciaal ontworpen voor de printers uit de Acuity-flatbedserie; de meest succesvolle middenklasse inkjetprinterplatformen met hoge definitie ter wereld. Op dit moment zijn er meer dan 4000 eenheden geïnstalleerd.


Bijna fotografische afbeeldingen, uiterst nauwkeurig

De Acuity Select-printer is bijvoorbeeld voorzien van een flatbed met een afmeting van 1,25 x 2,5 m (dubbel voor de X2-versie), waarmee u kunt printen tot wel 35 m2 per uur (64,2 m2 per uur voor de HS-versie), met vier, zes of acht kleurkanalen. Wat uitvoer betreft is Acuity een echt werkpaard, dat per week gemiddeld minder dan een uur onderhoud vergt.

De printkoppen van de Acuity maken gebruik van de variabele inktdruppeltechnologie. Elke druppel inkt wordt afzonderlijk gevormd met een grootte tussen 6 en 42 picoliter. Hierdoor ontstaat een printkwaliteit die visueel vergelijkbaar is met 1440 dpi. Vergeleken met standaard inkjetprinters waarbij een standaarddruppelgrootte wordt gebruikt, zijn de resultaten scherp en nauwkeurig, met vloeiende overgangen en kwarttinten, en goed leesbare tekst van amper drie of vier punten. Dankzij een vacuümtafel met meerdere zones is nauwkeurige registratie tijdens meerdere uitvoeringen mogelijk.

Uvijet KV

Inkjetinkten die zijn ontworpen voor thermovormen

We hebben Uvijet KV-inkten zo ontwerpen dat ze, zelfs na drogen, extreem flexibel zijn. Deze inkten kunnen worden verhit, vervormd en gekoeld zonder enige barsten of schilfering.

Functies van Uvijet KV-inkten:
• Uitrekken tot wel 1000%
• Vormen bij temperaturen tussen 150 en 200oC
• Geschikt voor printen op polystyreen, PETG, polycarbonaat, acryl, pvc, ABS
• UV-gedroogd voor direct gebruik
• Anti reflecterend, afwerking in lage zijdeglans

Our low-odour inks make for a safer working environment

Energy-efficient curing systems, including UV LED, help save on energy use and bills

Low ink consumption reduces the ongoing use and cost of consumables

Our Uvijet inks have been certified safe for indoor applications by GREENGUARD, AgBB and Nordic Swan.

Neem vandaag nog contact met ons op

Wij beoordelen uw situatie eerlijk en helpen u om de beste printoplossing te kiezen. Voer hieronder uw gegevens in en we nemen contact met u op.